V sejni sobi Občine Tržič je v sredo, 30. 3. 2022, potekal 32. občinski otroški parlament na temo MOJA POKLICNA PRIHODNOST. 

Učenci vseh treh tržiških šol smo  po treh letih ponovno parlamentirali na otroškem občinskem parlamentu. Pogovarjali smo se o poklicih in poklicni prihodnosti. Pogovor so vodili učenci naše šole, Osnovne šole Križe.

Kje se vidiš v prihodnosti? Kaj je pomembno pri izbiri poklicne poti? Kaj so tvoji cilji?  Ali je izobrazba pomembna? Kako so pomembne izkušnje? Kateri so poklici prihodnosti? Služba doma ali v tujini?  …

O teh in podobnih vprašanjih so z zrelim razmišljanjem razpravljali predstavniki vseh treh osnovnih šol.

Ugotovili smo, da ni nujno, da bomo enaka dela opravljali vse življenje. Odprti moramo biti za različne priložnosti, ki se pojavljajo v življenju in se biti pripravljeni vedno naučiti kaj novega. Pomembno je tudi, da znamo znanja in osvojene veščine prenašati iz enega področja življenja in dela na drugega.  Pri tem nam bo v pomoč, da v življenju izberemo pot, na kateri nas vse, kar pride naproti zanima, da s premagovanjem ovir in osvajanjem izzivov vemo, da si na ta način bogatimo svoje življenje in pridobivamo nova znanja, ki nam bodo zagotovo koristila v prihodnosti, če že ne kar takoj.

Bilo je zelo zanimivo.